Matigaplättar som mättar

6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3 ägg
½ tsk salt
smör/margarin till stekningen



Matigaplättar

6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3 ägg
1 liten burk majs
1 dl röda linser (jag valde Zetas ekologiska röda linser som är färdiga att äta ur förpackningen)
½-1 chilifrukt
1 msk rapsolja
½ tsk salt
ev mer rapsolja till stekningen
  • Blanda mjölk, vetemjöl, ägg, olja och salt väl i en bunke.
  • Rör om tills smeten är slät.
  • Finhacka chilin. Ta bort kärnorna om du inte vill att det ska bli så starkt.
  • Öppna förpackningen med linser, häll av vattnat och skölj väl under rinnande vatten.
  • Öppna majsburken, häll bort vattnet.
  • Tillsätt majs, röda linser och chili.
  • Blanda väl.
  • Hetta upp en stekpanna.
  • Vill du kan du ha i lite mer olja innan du steker plättarna så fastnar de inte i stekpannan.
  • Grädda plättarna några minuter på varje sida.
  • Servera med en keso- och tomatsallad.





Kommentarer
Postat av: becka

Blev så hungrig av att kolla igenom allt gott du lägger upp bilder på, haha!

2012-05-11 @ 16:54:20
URL: http://mynameisbeckaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0