Matigaplättar som mättar
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3 ägg
½ tsk salt
smör/margarin till stekningen

Matigaplättar
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3 ägg
1 liten burk majs
1 dl röda linser (jag valde Zetas ekologiska röda linser som är färdiga att äta ur förpackningen)
½-1 chilifrukt
1 msk rapsolja
½ tsk salt
ev mer rapsolja till stekningen
- Blanda mjölk, vetemjöl, ägg, olja och salt väl i en bunke.
- Rör om tills smeten är slät.
- Finhacka chilin. Ta bort kärnorna om du inte vill att det ska bli så starkt.
- Öppna förpackningen med linser, häll av vattnat och skölj väl under rinnande vatten.
- Öppna majsburken, häll bort vattnet.
- Tillsätt majs, röda linser och chili.
- Blanda väl.
- Hetta upp en stekpanna.
- Vill du kan du ha i lite mer olja innan du steker plättarna så fastnar de inte i stekpannan.
- Grädda plättarna några minuter på varje sida.
- Servera med en keso- och tomatsallad.



Kommentarer
Postat av: becka
Blev så hungrig av att kolla igenom allt gott du lägger upp bilder på, haha!
Trackback