Rödbetssoppa

Rödbetssoppa (2 personer)

4 dl vatten
3 stora rödbetor
1 moröter
½-1 gul lök
1 buljongtärning
1 msk rapsolja
1 krm svartpeppar
ev lite salt

  • Skala och skär löken i tunna skivor.
  • Fräs de i rapsolja i en gryta.
  • Skölj och skala rödbetorna och morötterna, skär dem i småbitar. Ju mindre desto snabbare blir de färdiga. Lägg detta i grytan.
  • Tillsätt vatten, buljong, peppar och ev. salt.
  • Låt soppan koka i ca 10 minuter, tills rotsakerna blivit mjuka.
  • Vill du ha en slät soppa, mixa den med en stavmixer.
  • Späd soppan med lite extra vatten om den känns för tjock.
  • Häll upp i skålar och garnera med en klick yoghurt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0