Fisk på ett snabbt och enkelt sätt

Fisk är ett fantastiskt livsmedel som vi bör äta 2-3 gånger varje vecka. Det kan kännas mycket men tänk på att vi varje vecka äter sju frukostar, sju luncher och sju middagar; tillsammans blir det 21 måltider och då är inte mellanmålen inräknade. Fisk behöver inte ätas till lunch eller middag utan du kan lika gärna har makrill på smörgåsen.

Variera mellan olika fisksorter och välj fisk som är MSC- eller KRAV märkt för att säkra fiskebestånden ute i våra vatten.

Vi är alla olika; vissa älskar fisk medan andra gärna äter fisk om någon annan tillagar den eftersom de själva inte lyckas få till det och så finns det dem som av olika anledningar inte äter fisk. Tillhör du dem som gärna äter fisk om någon annan tillagar den eftersom de själva inte lyckas få till det eller vill du testa något nytt så finns det idag ett stort utbud utav enkla "tillsätt bara fisk-rätter" ute i butikerna. Det är superenkelt att använda dessa produkter, de smakar gott och du kommer att lyckas med fisken. Var inte rädd för att prova någon av dessa produkter. Det är inte det billigaste alternativet, allt blir billigare om du gör det själv från grunden men det tar mer tid och intresse för matlagning. Välj sedan vad du vill ha till; potatis, pasta, ris och grönsaker.




Titta runt i frysdisken och jag lovar att du kommer att hitta produkter som passar dig. Fisktärningar som du snabbt och enkelt plockar fram från frysen och på några minuter har du gjort en fantastiskt god fisksoppa.



Fisksoppan som du fixar på några minuter (2 personer)
 
En förpackning frysta fisktärningar, ca 500 gram
4 potatisar
2 morötter
10 cm purjolök
1 buljongtärning
1 liter vatten
  • Häll vattnet i en kastrull, tillsätt buljongtärningen och låt det koka upp.
  • Skala och skär potatisarna och morötterna i mindre bitar.
  • Skölj purjolöken och strimla den.
  • Tillsätt potatisarna och morötterna i vattnet. Låt koka några minuter.
  • Tillsätt fisken och purjolöken, låt koka tills det är färdigt.
  • Smaka av och krydda ev. mer.
 
Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: Helena Eriksson

Mums säger jag...denna ska jag prova:)
Jag bara älskar fisk och kan äta den varje dag om så är. Och som du skriver..Många tycker när man ska äta fisk 2-3 gånger per vecka att det är mycket..men glömmer att man kan ha fisk på mackan på frukosten...
Eller makrill till äggen på mellis..osv..kramiz

2012-11-18 @ 21:14:19
URL: http://hea71.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0