Falafel med nudlar och majssallad

Falafel
2 burkar kikärtor
1-2 st. morötter
1 st. gul lök
1-2 st. morötter
1 st. gul lök
1 st. ägg
1-3 st. vitlöksklyftor (beroende på hur starkt du vill ha det)
3 msk rapsolja
- Har du en matberedare plocka fram den och låt den göra jobbet. Har du inte en, ta fram din bästa kniv och hacka järnet.
- Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag, skölj dem noggrant under rinnande vatten.
- Skala och dela löken och morötterna.
- Välj hur mycket av vitlök du vill använda.
- Sätt allt i matberedaren.
- Tillsätt ägget och 2 msk rapsolja.
- Kör tills du fått en klibbig massa.
- Blöt händerna och forma bollar.
- Stek dem i en het stekpanna med olja i några minuter på varje sida.
- Servera med nudlar och en sallad gjord med majs och paprika. Vill man kan man göra en snabb dressing med crème fraiche, finhackad vitlök, salt och peppar.

Kommentarer
Trackback