Världens godaste kycklingsallad

Godare kycklingsallad får man leta länge efter.
 
 
Kycklingsallad (4 personer)
 
1 st färdig grillad kyckling
1 st rödlök
1 st. granatäpple
1 st. päron
20 st. körsbärstomater
1 påse babyspenat
 
200 gram crème fraiche
salt
peppar
färsk salvia
nanbröd
 
  • Rensa kycklingen.
  • Skölj och dela tomaterna i halvor.
  • Skala och finhacka löken.
  • Skala päronet och dela den i bitar.
  • Dela granatäpplet i hälften, lägg delarna var för sig i en påse och knacka ur dem mot något hårt exempelvis diskbänken.
  • Skölj babyspenaten om det behövs.
  • Ta fram ett stort fat. Stö ut babyspenaten som en botten och lägg sedan på kyckling, tomat, lök, päron och granatäpple (även juicen). Toppa med några salviablad. Blanda ihop det snabbt och låt det stå och dra några minuter. Smakerna gifter ihop sig och det blir fantastiskt gott.
  • Blanda crème fraiche, lite salt och peppar. Grov riv några blad salvia och rör i. Servera till salladen med nanbröd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0