Ris a´la spara
Är du den som slänger den sista portionen mat som finns kvar i kastrullen? Sluta med det på en gång. Vi i Sverige slänger otroliga 50-60 kg mat/person och år. Helt vansinnigt! Nytt år och nya rutiner. Här är det perfekta receptet då du får kvar lite ris eller dylikt.

Ris a´la spara(2 personer)

Ris a´la spara(2 personer)
Kvarblivet ris från gårdagens middag
200-300 gram frysta grönsaker
1 msk rapsolja
1-2 tsk gurkmeja
2-4 st. ägg
1 st. gul lök
1 msk rapsolja
salt
peppar
-
Skala och skär löken i ringar.
-
Hetta upp en stekpanna med oljan i.
-
Fräs lökringarna tills de fått lite färg.
-
Knäck i äggen. stek några minuter.
-
Salta och peppra.
-
Lägg upp på en tallrik.
-
Häll i en ny msk olja.
-
Tillsätt ris och grönsaker.
-
Stek i några minuter.
-
Krydda med gurkmeja.
-
Lägg upp på tallriken och servera.

Kommentarer
Postat av: Margaretha
Gott gott gott
Trackback