Chilifalafel

Chilifalafel
2 burkar kikärtor
1 st. gul lök
1 st. gul lök
½-1 st. chili
1 kruka basilika
3 msk rapsolja
- Har du en matberedare plocka fram den och låt den göra jobbet. Har du inte en, ta fram din bästa kniv och hacka järnet.
- Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag, skölj dem noggrant under rinnande vatten.
- Skala och dela löken.
- Välj hur mycket av chilin du vill använda.
- Klipp av basilikan.
- Sätt allt i matberedaren.
- Tillsätt 2 msk rapsolja.
- Kör tills du fått en klibbig massa.
- Blöt händerna och forma bollar.
- Stek dem i en het stekpanna med olja i några minuter på varje sida.
- Servera i tortilla bröd med en äppel- och tomatsalsa.
Äppel- och tomatsalsa fixar du snabbt och enkelt. Lägg äpple, tomat och röd lök i matberedaren och kör i några sekunder.



Kommentarer
Trackback