Chilifalafel

 
Chilifalafel
2 burkar kikärtor
1 st. gul lök
½-1 st. chili
1 kruka basilika
3 msk rapsolja
  • Har du en matberedare plocka fram den och låt den göra jobbet. Har du inte en, ta fram din bästa kniv och hacka järnet.
  • Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag, skölj dem noggrant under rinnande vatten.
  • Skala och dela löken.
  • Välj hur mycket av chilin du vill använda.
  • Klipp av basilikan.
  • Sätt allt i matberedaren.
  • Tillsätt 2 msk rapsolja.
  • Kör tills du fått en klibbig massa.
  • Blöt händerna och forma bollar.
  • Stek dem i en het stekpanna med olja i några minuter på varje sida.
  • Servera i tortilla bröd med en äppel- och tomatsalsa.

Äppel- och tomatsalsa fixar du snabbt och enkelt. Lägg äpple, tomat och röd lök i matberedaren och kör i några sekunder.



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0