Falafel med couscous och basilikasås

 
 
Falafel med couscous och basilikasås
2 burkar kikärtor
1 st. gul lök
1 kruka basilika
2-4 st. vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
  • Har du en matberedare plocka fram den och låt den göra jobbet. Har du inte en, ta fram din bästa kniv och hacka lös.
  • Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag, skölj dem noggrant under rinnande vatten.
  • Skala och dela löken och vitlöken.
  • Klipp av basilikan, spara lite till såsen.
  • Sätt allt i matberedaren.
  • Tillsätt 2 msk rapsolja.
  • Kör tills du fått en klibbig massa.
  • Blöt händerna och forma bollar.
  • Stek dem i en het stekpanna med olja i några minuter på varje sida.
  • Servera falaflarna med couscous och basilikasås, toppa med fetaost.

Basilikasåsen gör du enkelt med några basilikablad, grekiskyoghurt, salt och peppar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0