Falafel med couscous och basilikasås

2 burkar kikärtor
1 st. gul lök
1 st. gul lök
1 kruka basilika
2-4 st. vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
- Har du en matberedare plocka fram den och låt den göra jobbet. Har du inte en, ta fram din bästa kniv och hacka lös.
- Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag, skölj dem noggrant under rinnande vatten.
- Skala och dela löken och vitlöken.
- Klipp av basilikan, spara lite till såsen.
- Sätt allt i matberedaren.
- Tillsätt 2 msk rapsolja.
- Kör tills du fått en klibbig massa.
- Blöt händerna och forma bollar.
- Stek dem i en het stekpanna med olja i några minuter på varje sida.
- Servera falaflarna med couscous och basilikasås, toppa med fetaost.
Basilikasåsen gör du enkelt med några basilikablad, grekiskyoghurt, salt och peppar.

Kommentarer
Trackback