Fläskfilégryta

Fläskfilégryta (2 personer)
250 gram fläskfilé
250 gram wokgrönsaker 2 dl matlagningsgrädde
½-1 st. gul lök
1 msk curry
1 msk paprikapulver
1-2 msk rapsolja
½ tsk salt
- Putsa och strimla fläskfilén.
- Skala och hacka löken.
- Hetta upp en stekpanna med olja i.
- Tillsätt curry och paprikapulver, rör om i en minut.
- Tillsätt lök och fräs kort.
- Ev. kan det behövas lite mer rapsolja eftersom kryddorna drar åt sig, tillsätt mer vid behov samt fläskfilén.
- Bryn köttet runt om.
- Salta.
- Tillsätt wokgrönsakerna och stek under omrörning.
- Häll i matlagningsgrädde och låt koka upp och koka i ca 5-7 minuter på svagare värmer.
- Smaka av och krydda ev. mer.
- Servera med stekt potatis.



Kommentarer
Trackback