Kikärtsbiffar med cashewnötter
Kikärtsbiffar med cashewnötter (2 personer)
1 st. burk kikärtor
1 st. gul lök
1 st. gul lök
½-1 st. chili
1 dl cashewnötter
1 st. ägg (kan uteslutas, ta ev. i lite mer olja för att binda ihop biffarna bättre)
1 dl cashewnötter
1 st. ägg (kan uteslutas, ta ev. i lite mer olja för att binda ihop biffarna bättre)
1 msk rapsolja
- Har du en matberedare plocka fram den och låt den göra jobbet. Har du inte en, ta fram din bästa kniv och hacka järnet.
- Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag, skölj dem noggrant under rinnande vatten.
- Skala och dela löken.
- Välj hur mycket av chilin du vill använda.
- Sätt allt i matberedaren. (Kikärtor, lök, chili, cashewnötter och ägg)
- Kör tills du fått en klibbig massa.
- Blöt händerna och forma biffar.
- Stek biffarna i en het stekpanna med olja i några minuter på varje sida.
- Servera med salsa och grönsaker.


Kommentarer
Trackback