Hamburgare med smörstekt vitkål
Hamburgare med smörstekt vitkål (2 personer)
400 gram köttfärs
½ st. gul lök
½ st. gul lök
1 st. ägg
1-2 st. vitlöksklyftor
1-2 st. vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
salt
salt
peppar
1 st. bit vitkål
en klick smör
en klick smör
- Knäck ägget i en skål.
- Finhacka lök och vitlök.
- Blanda ihop köttfärs, ägg, lök och vitlök.
- Salta och peppra efter smak.
- Forma biffar.
- Hetta upp en stekpanna med oljan i.
- Stek biffarna tills de är färdiga.
- Lägg biffarna åt sidan.
- Hacka vitkålen.
- Lägg en klick smör i stekpannan och tillsätt vitkålen.
- Stek det som snabbast och servera med biffar och skivad gurka.
Kommentarer
Trackback