Fetaostbiffar
Fetaostbiffar (2 personer)
1 st. burk kikärtor
1 st förpackning fetaost, ca 150 gram
1 st. gul lök
1 st. ägg (kan uteslutas, ta ev. i lite mer olja för att binda ihop biffarna bättre)
1 st förpackning fetaost, ca 150 gram
1 st. gul lök
1 st. ägg (kan uteslutas, ta ev. i lite mer olja för att binda ihop biffarna bättre)
1-3 st vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
salt
peppar
- Har du en matberedare plocka fram den och låt den göra jobbet. Har du inte en, ta fram din bästa kniv och hacka järnet.
- Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag, skölj dem noggrant under rinnande vatten.
- Skala och dela löken och vitlöken.
- Kör allt i matberedaren. (Kikärtor, lök, vitlök och ägg)
- Kör tills du fått en klibbig massa.
- Mosa i fetaosten med hjälp av en gaffel, blanda väl.
- Krydda med salt och peppar.
- Blöt händerna och forma biffar.
- Stek biffarna i en het stekpanna med olja i några minuter på varje sida.
- Servera med salsa, grönsaker och sallad.
Gör inte biffarna för stora, de faller lättare isär då.



Kommentarer
Trackback