Vegansk currygryta
Vegansk currygryta(2 personer)
1 st. burk kokosmjölk
5 dl kokande vatten
1 dl torkade sojastrimlor
1 dl jordnötter
1 st. morot
1 st. liten bit vitkål
1 st. bit palsternacka
½ st. gul lök
1 msk rapsolja
1-2 tsk curry
salt
peppar
1 st. burk kokosmjölk
5 dl kokande vatten
1 dl torkade sojastrimlor
1 dl jordnötter
1 st. morot
1 st. liten bit vitkål
1 st. bit palsternacka
½ st. gul lök
1 msk rapsolja
1-2 tsk curry
salt
peppar
- Häll det kokande vattnet över de torkade sojastrimlorna och låt de svälla.
- Skölj, skala och hacka morot, vitkål, palsternacka och lök.
- Hetta upp en stekpanna med olja i.
- Tillsätt curryn och rör om.
- Vänd ner rotsakerna och fräs dem några minuter.
- Häll bort vattnet från sojastrimlorna och låt dem rinna av.
- Tillsätt sojastrimlorna och kokosmjölken.
- Låt koka upp och små koka en stund.
- Smaka av och krydda efter smak med salt och peppar.
- Strö jordnötterna över precis innan servering.
- Servera med ris.


Kommentarer
Trackback