Vegetarisklasagne
Vegetarisklasagne (2 personer)
1 st. burk sojabönor
1 st. förpackning färska lasagneplattor
1 st. förpackning krossade tomater
1 st. morot
1 st. gul lök
1 st. burk sojabönor
1 st. förpackning färska lasagneplattor
1 st. förpackning krossade tomater
1 st. morot
1 st. gul lök
1 st. tomat
4 st. kuber fryst hackad spenat
2 st. vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
balsamvinäger
salt
peppar
4 st. kuber fryst hackad spenat
2 st. vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
balsamvinäger
salt
peppar
färsk basilika
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skala och dela moroten, löken och vitlöken.
- Lägg dem i en matberedare eller hacka fint.
- Hetta upp en stekpanna med olja i.
- Töm innehållet i matberedaren i stekpannan och fräs det under omrörning någon minut.
- Tillsätt den frysta spenaten och de krossade tomaterna.
- Låt koka upp och krydda med balsamvinäger, salt och peppar.
- Häll sojabönorna i ett durkslag, skölj under rikligt med rinnande vatten.
- Tillsätt dem i stekpannan.
- Öppna förpackningen med färska lasagneplattor.
- Skär dem i lämpliga storlekar för din form.
- Tappa upp varmt vatten i en bunke, lägg lasagneplattorna i dem. OBS! Endast en kort stund.
- Varva såsen med plattor i en ugnsfast form tills allt är slut.
- Garnera med tomatskivor och basilika.
- Grädda i ugnen i 5-7 minuter.
- Servera som den är eller med tillbehör såsom dressing, bröd och sallad.
Vill du kan du ha i mozzarellaost, supergott!
Kommentarer
Trackback