Kryddig omelett
Kryddig omelett (2 personer)
4 st. ägg
2 dl kokt kallt ris/matvete/bulgur
½ st. rödlök
2 dl kokt kallt ris/matvete/bulgur
½ st. rödlök
en bit färsk chili
1 msk paprikapulver
salt
1 msk paprikapulver
salt
peppar
en skvätt mjölk/sojadryck eller dylikt
olja till stekning
en skvätt mjölk/sojadryck eller dylikt
olja till stekning
- Knäck äggen i en skål.
- Blanda ägg med mjölk/sojadryck.
- Finhacka lök och chili.
- Hetta upp en stekpanna med olja i.
- Fräs lök, chili, ris/matvete/bulgur och paprikapulver som snabbast.
- Häll över det till en tallrik.
- Ta och häll i hälften av äggsmeten i stekpannan.
- Stek omeletten tills den börjat stelna, tillsätt hälften av fyllningen på ena sidan av omeletten, vik andra sidan över.
- Stjälp försiktigt omeletten över på en tallrik. Strö på lite riven ost om du vill och servera med en sallad.
- Gör likadant med resten.


Kommentarer
Trackback