Filodegsknyten med fetaost och spenat
Filodegsknyten med fetaost och spenat (8 st.)
Ett paket med filodegsark
150 gram fetaost
40 gram färsk bladspenat
2 st. ägg
½ st. purjolök
1 msk rapsolja
salt
svartpeppar
- Skär purjolöken tunt och stek den mjuk i olja.
- Tillsätt grovhackad spenat och fräs någon minut.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Vispa upp ett ägg och smula ner fetaosten.
- Blanda ner den stekta purjolöken och spenaten.
- Dela filodegsarken i bitar som är ca 1x2dm.
- Lägg en dryg msk fyllning i mitten och vik ihop till ett paket, det blir ca 8 st. filodegspaket.
- Knäck det sista ägget, vispa upp och pensla ovansidan paketen.
- Grädda på bakplåtspapper mitt i ugnen i 200 grader i ca 10-13 minuter, eller tills paketen fått fin färg.
- Servera med parmaskinka och grönsaker.


Kommentarer
Trackback