Morsdags middag
Lax, potatis, gräslökssås och krispig sallad (2 personer)
300 gram färsk lax
1 msk rapsolja
1 tsk citronpeppar
1½ dl mungbönegroddar
½ st. röd paprika
10 st. sockerärtor
5 cm purjolök
1 dl crème fraiche
½ dl hackad gräslök
salt
peppar
Kokt potatis
- Värm ugnen till 200°.
- Lägg laxen i en ugnsfastform, ringla över oljan..
- Krydda med citronpeppar.
- Tillaga laxen i ugnen i 13 minuter eller till den fått fin färg och är genomstekt.
- Blanda crème fraiche, gräslök, salt och peppar. Ställ svalt.
- Skölj och hacka alla grönsaker.
- Blanda alla grönsaker i en skål.
- Servera kokt potatis till laxen, gräslökssåsen och den krispiga salladen till.
Kommentarer
Trackback