Morotsoppa med ostchips
Morotsoppa med ostchips(2 personer)
4-5 dl kokande vatten
2-3 st. morot
1-2 st. potatisar
½-1 st. gul lök
1 msk rapsolja
1 msk paprikapulver
1 st. grönsaksbuljongtärning
1 dl riven ost, gärna med lite smak i ex Präst- eller Wästerbottensost
2-3 st. morot
1-2 st. potatisar
½-1 st. gul lök
1 msk rapsolja
1 msk paprikapulver
1 st. grönsaksbuljongtärning
1 dl riven ost, gärna med lite smak i ex Präst- eller Wästerbottensost
- Skölj, skala och skär morötterna och potatisarna i mindre bitar. (Ju mindre desto snabbare blir de klara)
- Skala och dela löken.
- Hetta upp en kastrull med olja i botten.
- Fräs löken som snabbast.
- Tillsätt alla rotsaker, buljongtärningen samt paprikapulvret och det kokande vattnet.
- Rör om och låt små koka i ca 5-7 minuter.
- Smaka av och krydda ev. mer.
- Mixa soppan slät med en stavmixer, späd den med lite mer vatten om den blir för tjock.
- Medan soppan kokar, värm ugnen till 200 grader.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och nyp ihop små högar av ost. Lägg dem på plåten, in i ugnen i några minuter tills de smält och fått lite färg.
- Servera soppan med en ostchipsen.


Kommentarer
Trackback