Blomkålsbollar

Blomkålsbollar (4 personer)
 
700 gram färsk blomkål
1½ dl mjöl (glutenfritt? Välj sojamjöl eller dylikt)
1 st. ägg
½ st. färsk chili
1 msk gurkmeja
1 tsk salt
Rapsolja till fritering
 
  • Skölj och ta bort bladen från blomkålen, torka den.
  • Riv blomkålen grovt på ett rivjärn.
  • Finhacka chili.
  • Blanda mjöl, gurkmeja och salt.
  • Tillsätt blomkål och chili, blanda väl.
  • Knäck i ägget och rör ihop till en kletig smet.
  • Hetta upp rikligt med rapsolja i en kastrull.
  • Forma bollar, blöt händerna med kallt vatten, då fastnar det mindre.
  • Fritera bollarna, några åt gången i några minuter tills det blivit gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
  • Servera med ris, sallad och dressing.
 
 
En sallad med tomatillo passar utmärkt till det här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0