Blomkålsbollar
Blomkålsbollar (4 personer)
700 gram färsk blomkål
1½ dl mjöl (glutenfritt? Välj sojamjöl eller dylikt)
1½ dl mjöl (glutenfritt? Välj sojamjöl eller dylikt)
1 st. ägg
½ st. färsk chili
1 msk gurkmeja
½ st. färsk chili
1 msk gurkmeja
1 tsk salt
Rapsolja till fritering
- Skölj och ta bort bladen från blomkålen, torka den.
- Riv blomkålen grovt på ett rivjärn.
- Finhacka chili.
- Blanda mjöl, gurkmeja och salt.
- Tillsätt blomkål och chili, blanda väl.
- Knäck i ägget och rör ihop till en kletig smet.
- Hetta upp rikligt med rapsolja i en kastrull.
- Forma bollar, blöt händerna med kallt vatten, då fastnar det mindre.
- Fritera bollarna, några åt gången i några minuter tills det blivit gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
- Servera med ris, sallad och dressing.

En sallad med tomatillo passar utmärkt till det här.

Kommentarer
Trackback