Rotsakssoppa
Rotsakssoppa(2 personer)
En bit kålrot, ca 3-4 cm tjock
1 st. morot
½-1 st. gul lök
4 dl kokande vatten
3-5 st. tomater
1 msk rapsolja
1 st. grönsaksbuljongtärning
1 st. morot
½-1 st. gul lök
4 dl kokande vatten
3-5 st. tomater
1 msk rapsolja
1 st. grönsaksbuljongtärning
- Skölj och dela tomaterna.
- Skölj, skala och skär kålrot, morot och lök i tärningar
- Hetta upp en kastrull med olja i botten.
- Fräs löken som snabbast.
- Tillsätt alla rot- och grönsaker samt buljongtärningen och det kokande vattnet.
- Rör om och låt små koka i ca 5 minuter.
- Smaka av och krydda ev. mer.
- Mixa soppan slät med en stavmixer, späd den med lite mer vatten om den blir för tjock.
- Servera med en klick crème fraiche med smak av paprika och chili samt ett gott bröd.


Kommentarer
Trackback