Abborre med kokt potatis, broccoli och sås
Om man skulle kunna ta en tugga av sin barndom, skulle jag vilja kalla den här tuggan för "Soukolojärvi-in-my heart " för det är lite så här som jag minns mina tidiga år i byn. Abborre med kokt potatis, grönsaker och sås. Bättre än så blir det faktiskt inte.
Abborre med kokt potatis, broccoli och sås (2 personer)
2 st. abborrfiléer, tinade
5-6 st. potatisar
8-10 st. broccolibuketter
2 dl matlagningsgrädde
1 st. lime
en klick smör
en knippe gräslök
salt
peppar
- Koka potatis och broccoli.
- Stek abborrfiléerna med en smörklick, salta och peppra.
- Tillsätt matlagningsgrädde, rör om.
- Klipp ner gräslök och pressa i limesaft, låt koka upp.
- Servera abborren med sås, potatis och broccoli.
Min älskade far, Armas; Storfiskare utan dess like kan man lugnt säga.
Kommentarer
Trackback