Äppelmuffins med en hint av kanel
Äppelmuffins med en hint av kanel
3 dl vetemjöl
2 st ägg
1 st. äpple
1 st. äpple
50 gram flytande margarin
½ msk kanel, mer om du vill har mer än en hint av kanelen
1½ tsk bakpulver
ev. lite honung
ev. lite honung
- Värm ugnen till 175 grader.
- Skölj och tärna äpplet.
- Smält margarinet i en kastrull, tillsätt äpple och kanel, låt små koka någon minut.
- Ta kastrullen åt sida, låt svalna.
- Vispa äggen poröst.
- Tillsätt äppelblandningen.
- Blanda vetemjöl och bakpulver, tillsätt det i smeten och blanda väl.
- Tillsätt ev. lite honung för sötman om du vill.
- Fördela smeten i muffinsformar, fyll formarna ungefär till hälften.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Låt svalna innan du serverar dem.

Kommentarer
Trackback