Vildmarksgryta

Vildmarksgryta (2 personer)
 
300 gram viltkött, ex ren, älg, hjort
1 st morot
1 st röd lök
1½-2 dl crème fraiche
1 msk rapsolja
torkade enbär eller annan viltkrydda
hackad persilja
salt och peppar efter smak
 
 
  • Skölj och skala moroten, hacka fint eller kör i matberedaren som jag gjorde.
  • Skala löken och finhacka den.
  • Hetta upp en stekpanna med olja i.
  • Fräs morötterna och löken snabbt.
  • Lägg i köttet och stek det i några minuter.
  • Tillsätt crème fraiche, rör om och låt koka ihop.
  • Krydda med krossade enbär eller annan viltkrydda efter smak.
  • Strö över hackad persilja just innan servering.
 
 Till grytan är det jättegott med råstekt potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0