Apelsin- och mandelmuffins

Apelsin- och mandelmuffins
4-4½ dl vetemjöl
2 st. ägg
1 st. ekologisk apelsin
50 gram flytande margarin
1 dl mjölk
1 dl hackad mandel
3 msk socker
3 msk socker
2 tsk bakpulver
½ tsk mald vanilj
- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Tillsätt flytande margarin och mjölk.
- Tvätta apelsinen noggrant och riv skalet fint på ett rivjärn.
- Dela apelsinen och pressa juicen från halva apelsinen i smeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och mald vanilj, tillsätt det i smeten och blanda väl.
- Tillsätt 1 msk rivet apelsinskal, blanda väl.
- Fördela smeten i muffinsformar, fyll formarna ungefär till hälften.
- Strö en nypa hackad mandel på varje muffins.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Låt svalna innan du serverar dem.

Kommentarer
Trackback