Falafelbiffar

Falafelbiffar (2 personer)
1 st. burk kikärtor
1 st. mindre morot
½ st. gul lök
1 st. mindre morot
½ st. gul lök
1 dl rostade cashewnötter
1-2 st. vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 msk paprikapulver
1 + 1 msk rapsolja
salt
peppar
salt
peppar
- Har du en matberedare plocka fram den och låt den göra jobbet. Har du inte en, ta fram din bästa kniv och hacka lös.
- Skölj kikärtorna noggrant under rinnande vatten, låt de rinna av i ett durkslag,
- Skala och dela morot, lök och vitlök.
- Sätt allt i matberedaren.
- Tillsätt 1 msk rapsolja.
- Kör tills du fått en klibbig massa.
- Blöt händerna och forma biffar.
- Kör cashewnötterna i en mixer och grov hacka dem.
- Vänd biffarna i nötkrosset.
- Stek biffarna i en het stekpanna med 1 msk rapsolja i några minuter på varje sida.
- Servera med salsa och grönsaker.

Kommentarer
Trackback