Tom kha gai

Tom kha gai(2 personer)
 
½ mindre grillad kyckling
1 st burk kokosmjölk
1 st. morot
1 st lime
½ st gullök
½ tsk riven ingefära
½ tsk red curry paste
salt
 
  • Ta bort skinnet på kycklingen, dela och skär i strimlor. 
  • Skala och skiva moroten tunnt.
  • Skölj och hacka löken.
  • Koka upp kokosmjölken.
  • Tillsätt red curry pasre, rör om så det löser sig. 
  • Lägg i alla ingredierser utom limen, låt koka i ca 3-5 minuter. 
  • Smaka av, krydda ev. mer.
  • Precis innan servering, pressa i lite juice från limen. 
Servera som soppa med eller utan nudlar. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0