Tornedalen när den är som bäst
Efter en vecka uppe i underbara Tornedalen; härligt folk, fina bilar, massa mygg och åter massa mygg, så får man nu trösta sig med att äta mat därifrån.
Nikkaluoktasoppa (2 personer)
150 gram nötfärs
5 dl vatten
2 dl vitkål
½ st. purjolök
1 st. buljongtärningar
1 msk tomatpure
1 msk paprikapulver
1 tsk rapsolja
peppar
ev. salt
- Skölj och strimla purjolöken samt finstrimla vitkålen.
- Stek färsen i olja i en stor kastrull.
- Tillsätt purjolök och vitkål.
- Krydda med paprikapulver och peppar.
- Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärningar och koka ca 10 minuter.
- Smaka av, krydda ev. mer.
- Servera med ett gott grovt bröd och ost.
Kommentarer
Trackback