Kebabgryta med mathavre
Kebabgryta med mathavre (2 personer)
200 gram kebabkött
250 gram crème fraiche
250 gram crème fraiche
1 st. mindre röd paprika
1 st. morot
en bit kålrot
1 st. morot
en bit kålrot
½ st. gul lök
1-2 st. vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
1 msk rapsolja
en liten skvätt soja
salt
en liten skvätt soja
salt
peppar
- Skölj och hacka paprika, morot, kålrot, lök och vitlök.
- Hetta upp en stekpanna med olja i.
- Fräs grönsakerna en kort stund.
- Tillsätt kebabköttet, stek några minuter under omrörning.
- Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
- Tillsätt crème fraiche och låt koka ihop.
- Smaka av och krydda eventuellt mer.
- Servera med mathavre eller annat gryn.

Kommentarer
Trackback