Midsommar dessert
Smörstekt rabarber och äpple med kokosgrädde(2 personer)
2-3 st. rabarberstjälkar
1 st. äpple
1 st. äpple
2 dl vispad grädde
½ dl riven kokos
½ dl riven kokos
en klick smör
två nypor socker
två nypor socker
- Rosta kokosen i en torr het stekpanna i någon minut. Ta åt sidan och låt svalna.
- Skölj och dela rabarberstjälkarna i ca 3 cm långa stavar.
- Dela stavarna i mitten.
- Skölj och gör små klyftor av äpplet.
- Hetta upp stekpannan med smör i.
- Skrek rabarber och äpple under omrörning i någon minut.
- Tillsätt två nypor socker, rör om.
- Blanda den rostade kokosen med vispad grädde.
- Servera smörstekt rabarber och äpple med kokosgrädden och en kopp kaffe/te.
Trevlig midsommar!


Kommentarer
Trackback