Käftsallad med vitlöksdressing
Käftsallad med vitlöksdressing (2 personer)
300 gram kräftstjärtar
2 st. stora nävar salladsblad, blanda gärna rucola med bladspenat
1½ dl kokt matvete
10 st. körsbärstomater
½ st. gurka
1 st. salladslök
1 st. salladslök
Vitlöksdressing
1 dl crème fraiche
1 st. vitlöksklyfta
salt
peppar
1 st. vitlöksklyfta
salt
peppar
- Koka matvetet eller använd gårdagens rester.
- Låt kräftstjärtarna rinna av om de legat i lag.
- Skölj salladen, torka den.
- Skölj och skär mindre bitar av tomaterna, gurkan och salladslöken.
- Blanda allt i en skål eller servera kräftstjärtarna vid sidan om.
- Gör en dressing på crème fraiche, vitlök, salt och peppar.
- Servera salladen med vitlöksdressingen och ev. bröd.

Kommentarer
Trackback