Falafel med stekt potatis och jalapeñotzatziki

Falafel med stekt potatis och jalapeñotzatziki(2 personer)
 
1 st. burk kikärtor  
½ st. gul lök
en näve bladspenat
1-2 st. vitlöksklyftor
2 msk majsstärkelse
1 msk paprikapulver
1  + 1 msk rapsolja
salt
peppar
  • Har du en matberedare plocka fram den och låt den göra jobbet. Har du inte en, ta fram din bästa kniv och hacka lös.
  • Skölj kikärtorna noggrant under rinnande vatten, låt de rinna av i ett durkslag.
  • Skölj spenaten.
  • Skala och dela lök och vitlök.
  • Sätt allt i matberedaren.
  • Tillsätt majsstärkelse och 1 msk rapsolja.
  • Kör tills du fått en klibbig massa.
  • Blöt händerna och forma bollar.
  • Stek falaflarna i en het stekpanna med 1 msk rapsolja i några minuter på varje sida.
 
Jalapeñotzatziki
2 dl crème fraiche
en gurkbit
2-3 st. jalapeños
1-2 st. vitlöksklyftor
salt
peppar
 
  • Skölj och riv gurkan grovt på ett rivjärn. 
  • Pressa ur vattnet med handen. 
  • Grovhacka jalapeños.
  • Skala och finhacka vitlöken. 
  • Blanda gurka, jalapeños och vitlök med crème fraiche, krydda med lite salt och peppar.
  • Låt stå och gotta ihop sig i kylen tills servering.
 

Servera falafeln med stekt potatis, jalapeñotzatziki och bladspenat

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0