Falafel med stekt potatis och jalapeñotzatziki
Falafel med stekt potatis och jalapeñotzatziki(2 personer)
1 st. burk kikärtor
½ st. gul lök
en näve bladspenat
½ st. gul lök
en näve bladspenat
1-2 st. vitlöksklyftor
2 msk majsstärkelse
1 msk paprikapulver
2 msk majsstärkelse
1 msk paprikapulver
1 + 1 msk rapsolja
salt
peppar
salt
peppar
- Har du en matberedare plocka fram den och låt den göra jobbet. Har du inte en, ta fram din bästa kniv och hacka lös.
- Skölj kikärtorna noggrant under rinnande vatten, låt de rinna av i ett durkslag.
- Skölj spenaten.
- Skala och dela lök och vitlök.
- Sätt allt i matberedaren.
- Tillsätt majsstärkelse och 1 msk rapsolja.
- Kör tills du fått en klibbig massa.
- Blöt händerna och forma bollar.
- Stek falaflarna i en het stekpanna med 1 msk rapsolja i några minuter på varje sida.
Jalapeñotzatziki
2 dl crème fraiche
en gurkbit
2-3 st. jalapeños
2-3 st. jalapeños
1-2 st. vitlöksklyftor
salt
peppar
- Skölj och riv gurkan grovt på ett rivjärn.
- Pressa ur vattnet med handen.
- Grovhacka jalapeños.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda gurka, jalapeños och vitlök med crème fraiche, krydda med lite salt och peppar.
- Låt stå och gotta ihop sig i kylen tills servering.
Servera falafeln med stekt potatis, jalapeñotzatziki och bladspenat

Kommentarer
Trackback