Lax- och räksoppa

Lax- och räksoppa (2 personer)
 
1 liter vatten
200 gram lax
2 dl räkor
2 st. potatisar
1 st morot 
några små blomkålsbuketter
5 cm purjolök
1 st. grönsaksbuljongtärning
ev salt och peppar
 
  • Skala och skölj potatisarna och moroten, tärna de smått.
  • Skölj blomkålen.
  • Skölj och hacka purjolöken.
  • Koka upp vattnet med buljongtärningen i.
  • Lägg i potatisen och moroten, låt koka tills de börjar mjukna.
  • Skär laxen i mindre bitar.
  • Lägg i lax, blomkål och purjolök, låt koka en kort stund.
  • Precis innan servering tillsätt räkorna.
  • Smaka av, salta och peppra om du tycker det behövs.
  • Servera gärna med ett gott bröd.
     
     
     
     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0