Lax- och räksoppa
Lax- och räksoppa (2 personer)
1 liter vatten
200 gram lax
2 dl räkor
2 dl räkor
2 st. potatisar
1 st morot
några små blomkålsbuketter
5 cm purjolök
1 st morot
några små blomkålsbuketter
5 cm purjolök
1 st. grönsaksbuljongtärning
ev salt och peppar
-
Skala och skölj potatisarna och moroten, tärna de smått.
-
Skölj blomkålen.
-
Skölj och hacka purjolöken.
-
Koka upp vattnet med buljongtärningen i.
-
Lägg i potatisen och moroten, låt koka tills de börjar mjukna.
-
Skär laxen i mindre bitar.
-
Lägg i lax, blomkål och purjolök, låt koka en kort stund.
-
Precis innan servering tillsätt räkorna.
-
Smaka av, salta och peppra om du tycker det behövs.
-
Servera gärna med ett gott bröd.
Kommentarer
Trackback