Brända mandlar

En vecka varje sommar tillbringar vi i Rättvik, ja inte bara vi utan tusentals människor till, med bilar och åter bilar. 
Classic Car Week är inte bara bilar, folk och härlig stämning det är även veckan då man föräter sig på langos och brända mandlar. 
 
Ikväll tittade dottern och jag på bilder från sommarens resa och suget efter brända mandlar blev stort så vi fixade egna. Samt att vi testade brandvarnaren i samma veva, check! 
 
Brända mandlar
200 gram hel sötmandel
1,5 dl socker
0,5 dl vatten
  • Koka ihop socker och vatten under omrörning. 
  • Tillsätt mandlarna, rör hela tiden tills allt kokat ihop och mandlarna börjar knäppa. 
  • Bred ut mandlarna på bakplåtspapper, låt svalna och dela på dem som klibbat ihop. 
 
Jag gillar inte när de är svartbrända så våra gjordes halvbrända, mycket godare. 
 
Classic Car Week 2015
 
Bästa gänget
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0