Röda vinbärskräm
Röda vinbärskräm
1½ liter röda vinbär
5 dl vatten
2-3 dl socker
3 msk potatismjöl + en skvätt vatten
½-1 msk mald vanilj
- Koka upp vinbär, vatten och socker.
- Låt det små koka i ca 10 minuter, tills bären är sönderkokta.
- Lägg ett mer finmaskigt durkslag över en annan kastrull.
- Häll över allt från den ena kastrullen till den andra.
- Låt saften droppa genom durkslaget i några minuter, tryck inte på bären om du vill ha en ren och klar kräm.
- Ta kastrullen med saft och värm upp den igen, tillsätt mald vanilj.
- Rör ihop potatismjölet med lite kallt vatten.
- Häll ner det i saften under omrörning.
- Lyft bort kastrullen när krämen tjocknat eller när du ser första "kokbubblan".
Servera med glass, grädde eller kvarg.

Kommentarer
Trackback