Favorit i repris; Halloumi med rostade betor
Måste starta denna vecka med att bjuda på ett av mina favoritrecept. Det här är så gott så det vattnas i munnen på mig. Kombon av sälta från osten, söttostade betor med knapriga solroskärnor toppade med lite honung, är himmelriket på en tallrik.
Halloumi med rostade betor (2 personer)
4-6 st. blandade betor ex polka-, gul- och rödbeta
1 st. Halloumi, vanlig eller chili
1 dl solrosfrön
1 + 1 msk rapsolja
honung
salt
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skölj, skala och skär betorna i tinna skivor.
- Olja in betorna. Vill du behålla färgen på betorna blanda inte polka- och guldets med rödbeta då den sistnämnda färgar av sig.
- Salta.
- Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Hetta upp en stekpanna med olja i.
- Skär halloumin i skivor, stek dem någon minut på var sida.
- Ta betorna ur ugnen.
- Lägg upp halloumin med betor på en tallrik. Strö solrosfrön över betorna och ringla till sist lite honung över.

Kommentarer
Trackback