Morot- och kikärtssoppa

Morot- och kikärtssoppa  (2 personer)
5 dl vatten
1 st. burk kikärtor, välj gärna ekologiska
2 st. morötter
½ st. gul lök
1-2 st vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
1 tsk salt
  • Skala och skär morötter, lök och vitlök i mindre bitar. Ju mindre bitarna är desto snabbare blir de färdiga.
  • Koka upp vattnet först i vattenkokare för att spara tid. Häll det i en kastrull.
  • Tillsätt rotsakerna i det kokande vattnet.
  • Låt koka under lock.
  • Öppna kikärtsburkarna och häll kikärterna i ett durkslag, skölj under rinnande vatten.
  • Tillsätt kikärterna i soppan.
  • Krydda med paprikapulver och salt.
  • Koka tills rotsakerna är mjuka.
  • Ta kastrullen från plattan, mixa soppan slät med en stavmixer.
  • Smaka av och krydda eventuellt mer.
  • Servera gärna med ett gott bröd.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0