Choklad-banan med varierande topping
Choklad-banan med varierande topping (2 personer)
4 st. pinnar ex grillpinnar
2 st. bananer
100 gram choklad
topping ex kokosflingor, vit choklad, gojibär, frystorkade jordgubbar
- Skär bananerna på hälften.
- Trä bananerna på pinnarna.
- Smält chokladen i vattenbad.
- Doppa bananerna i chokladen och strö valfri topping över.
- Ställ i frysen för att stelna.
Kokos- och vit chokladtopping.

Chorizogratäng med blomkål och broccoli
Chorizogratäng med blomkål och broccoli (2 personer)
3 st. Chorizokorvar
1 st. färsk broccolibukett
1 st. litet blomkålshuvud
1 st. gul lök
3 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost
1 msk rapsolja
kryddor ex paprikapulver och svartpeppar
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skölj och dela broccoli och blomkål i mindre bitar.
- Skala och hacka löken.
- Fräs lök, broccoli och blomkål i rapsolja.
- Skär korven i mindre bitar.
- Blanda korv, lök, broccoli och blomkål i en ugnsfast form.
- Häll matlagningsgrädde över.
- Krydda och strö över osten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Servera gärna med färsk babyspenat.


Snabb pizzadeg utan jäst
Pizzadeg utan jäst (4 st.)
8 dl vetemjöl special + lite extra
3 dl kallt vatten
5 msk rapsolja
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
- Blanda ihop alla torra ingredienser.
- Tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn smet.
- När du knådat färdigt ta upp på mjölat bord och arbeta in lite mer mjöl.
- Dela degen i fyra delar och kavla ut pizzorna.
- Grädda med valfritt pålägg på 225 grader cirka 10-12 minuter.
Salami, ägg, ost och oregano.

Kaneldryck
Härligt värmande kaneldryck (1 person)
2½ dl mjölk, kan bytas mot sojadryck eller dylikt
½ tsk kanel
en gnutta råsocker
- Värm kanelmjölken i en kastrull.
- Vispa så du får ett härligt skum.
- Pudra lite kanel över.
- Supergott efter en promenad i det soliga men kalla vintervädret.

