Bärsäsong
Passa på att frossa i bär, det är nu de är som bäst Bär kan du ha i det mesta; sallader, smoothies, pajer mm.
Frys in och använd som isbitar i vatten eller ät dem i dess naturligaste form, naturella och solvarma
Gudomliga åkerbär

Gräddig gubbe

Omelett med grönsaker och sambal oelek
Omelett med grönsaker och sambal oelek (2 personer)
6 st. ägg
4 dl blandade grönsaker
1 dl sojaryck
1 msk sambal oelek
1 msk rapsolja
- Knäck äggen i en skål.
- Vispa ihop ägg, sojadryck och sambal oelek.
- Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan i.
- Stek hälften av grönsakerna i någon minut.
- Häll över hälften av omelettsmeten. Stek i några minuter.
- För vändstekt omelett ta hjälp av ett lock eller en tallrik.
- Gör likadant med resten.
- Varsågod!

Fried rice med räkor och ägg
Fried rice med räkor och ägg (2 personer)
4-5 dl kokt kallt ris
250 gram räkor
250 gram wokgrönsaker
2 st. ägg
1 st. liten lök
1 st. vitlöksklyfta
1/2-1 msk sambal oelek
rapsolja
koriander
lime
salt
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Hetta upp en stekpanna med olja i.
- Knäck äggen och stel dem till en krämig äggröra. Ta ur dem från stekpannan.
- Häll i lite mer rapsolja. Fräs wokgrönsaker, lök och vitlök.
- Tillsätt riset, sambal oelek samt salt.
- Häll i äggröran och rör om ordentligt.
- Riv lite skal från limen och hacka koriander.
- Precis innan servering strö limeskal och koriander över.
- Servera med räkor.
