Semestermat
Sommar och semester kanske innebär att man lämnar kökets trygga vrå och ger sig ut med husvagn, tågluffar eller hyr en stuga.
Är du smart och planerar maten i förväg behöver det inte bli bråk, skrik och tråkigheter när lunchen eller middagen ska dras igång.
Ett bra tips är att göra en större sats till middagen och sedan använda delar av det till lunchen dagen efter.
Ett annat tips är att försöka räkna ut hur mycket av alla ingredienser du behöver så du slipper slänga mat. Snabba, enkla recept med få ingredienser är en bra tråd att följa under semestern.
Förslag på en veckas semestermat (lunch och middag):
Dag 1
Lunch: Räksallad
Middag: Köttfärssås med pasta
Dag 2
Lunch: Tacopaj
Middag: Fyllda tomater med het kyckling
Dag 3
Lunch: Kycklingmacka de lux
Middag: Fetaostfyllda biffar med klyftpotatis och gröna ärtor
Dag 4
Lunch: Hamburgare
Middag: Limelax med limedressing
Dag 5
Lunch: Pizza med lax och fetaost
Middag: Köttbullar med smak av citron och basilika
Dag 6
Lunch: Grillspett med köttbullar och grönsaker (byt ut falaflarna i receptet mot köttbullar om du vill)
Middag: Heta korvpaketet
Dag 7
Lunch: Pastasallad
Middag: Grillspett med hemmagjord potatissallad