Semestermat

Sommar och semester kanske innebär att man lämnar kökets trygga vrå och ger sig ut med husvagn, tågluffar eller hyr en stuga.

Är du smart och planerar maten i förväg behöver det inte bli bråk, skrik och tråkigheter när lunchen eller middagen ska dras igång.

Ett bra tips är att göra en större sats till middagen och sedan använda delar av det till lunchen dagen efter.

Ett annat tips är att försöka räkna ut hur mycket av alla ingredienser du behöver så du slipper slänga mat. Snabba, enkla recept med få ingredienser är en bra tråd att följa under semestern.

 

Förslag på en veckas semestermat (lunch och middag):

 

Dag 1
Lunch: Räksallad
Middag: Köttfärssås med pasta

 

Dag 2
Lunch: Tacopaj
Middag: Fyllda tomater med het kyckling

 

Dag 3
Lunch: Kycklingmacka de lux
Middag: Fetaostfyllda biffar med klyftpotatis och gröna ärtor

 

Dag 4
Lunch: Hamburgare
Middag: Limelax med limedressing

 

Dag 5
Lunch: Pizza med lax och fetaost
Middag: Köttbullar med smak av citron och basilika

 

Dag 6
Lunch: Grillspett med köttbullar och grönsaker (byt ut falaflarna i receptet mot köttbullar om du vill)
Middag: Heta korvpaketet

 

Dag 7
Lunch: Pastasallad
Middag: Grillspett med hemmagjord potatissallad

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0