Chiapudding med sommarsmak
Chiapudding med sommarsmak (2 personer)
3 dl kokosdryck
1 st. banan
10 st. jordgubbar
4 msk riven kokos
3 msk chiafrön, krossade
- Blanda kokosdryck med riven kokos och chiafrön.
- Låt svälla i ca 10 minuter eller över natten. Rör om då och då.
- Skala och hacka bananen.
- Skölj och skiva jordgubbarna.
- Servera chiapuddingen med banan och jordgubbar.
- Ät och njut!

Favorit i repris; Halloumi med rostade betor
Måste starta denna vecka med att bjuda på ett av mina favoritrecept. Det här är så gott så det vattnas i munnen på mig. Kombon av sälta från osten, söttostade betor med knapriga solroskärnor toppade med lite honung, är himmelriket på en tallrik.
Halloumi med rostade betor (2 personer)
4-6 st. blandade betor ex polka-, gul- och rödbeta
1 st. Halloumi, vanlig eller chili
1 dl solrosfrön
1 + 1 msk rapsolja
honung
salt
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skölj, skala och skär betorna i tinna skivor.
- Olja in betorna. Vill du behålla färgen på betorna blanda inte polka- och guldets med rödbeta då den sistnämnda färgar av sig.
- Salta.
- Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Hetta upp en stekpanna med olja i.
- Skär halloumin i skivor, stek dem någon minut på var sida.
- Ta betorna ur ugnen.
- Lägg upp halloumin med betor på en tallrik. Strö solrosfrön över betorna och ringla till sist lite honung över.

Peanut Butter Milkshake
Peanut Butter Milkshake (2 personer)
4 dl mjölk
1-2 st. bananer, gärna brunfläckiga
4 msk jordnötsmör
1-2 st. bananer, gärna brunfläckiga
4 msk jordnötsmör
- Lägg alla ingredienser i en tillbringare.
- Mixa shaken med en stavmixer.
- Drick och njut.
Gott som godis tyckte My.

Gluten- och mjölkfria miniplättar
Gluten- och mjölkfria miniplättar
6 dl sojadryck
3 st. ägg
3 dl kokosmjöl
1 msk rapsolja
3 dl kokosmjöl
1 msk rapsolja
1 tsk bakpulver
ev. mer rapsolja till stekningen
- Blanda sojadryck, ägg, kokosmjöl, olja och bakpulver väl i en bunke.
- Rör om tills smeten är slät.
- Hetta upp en stekpanna, gärna ett plättlagg för småplättar.
- Vill du kan du ha i lite mer olja innan du steker plättarna så fastnar de inte i stekpannan.
- Grädda plättarna några minuter på varje sida.
- Dela och gröp ur några kiwin. Mixa dem till en slät sås.
- Servera med kiwikräm och soja- eller havregrädde.

Avokado med räkor och mangosalsa
Avokado med räkor och mangosalsa (2 personer)
2 st. avokados
1 st. burk räkor, skalade
1 st. mogen mango
10 cm gurka
citronpeppar
- Häll räkorna i ett durkslag, låt dem rinna av.
- Skär mangon och gurkan fint. Blanda.
- Dela och ta ur kärnan från avokadosen.
- Fyll hålet i avokadon med räkor och mangosalsa.
- Krydda med lite citronpeppar.
- Servera mer räkor och salsa vid sidan om.


Nice cream med jordnötssmör
Nice cream med jordnötssmör (2 personer)
2 st. bananer
2 msk jordnötssmör
- Skala och skär bananerna i mindre bitar.
- Frys dem i ca 5 minuter.
- Mixa bananbitarna och jordnötssmör.
- Servera nice creamen på en gång,
